Fletteloff på 1-2-3

Jeg har funnet en superenkel og rask oppskrift til den perfekte fletteloffen! Oppskriften er hentet fra Meny.no, og den kan sterkt anbefales. Loffen passer like godt til frokost som til middag ved siden av suppe o.l. Oppskrift for en fletteloff:

1ss flytende margarin
0,5 pk fersk gjær eller 0,5 pose tørgjær
2 dl vann eller mel
0,5 ts salt
5 dl hvetemel

Steg 1: Ha margarinen i en kjele og tilsett vann eller melk. Dette varmes opp til lunken temperatur - når du stikker fingeren nedi skal du nesten ikke kjenne væsken, dette betyr at den er 37 grader og klar til å blandes med mel og tørrgjær. Hvis du bruker fersk gjær skal den være litt varmere, 40-45 grader.

Steg 2: Tøm blandingen over i en bakebolle. Hvis du bruker fersk gjær tar du den i bollen nå, og rører den inn med ønsket redskap (jeg brukte slikkepott). Bruker du tørrgjær blandes denne sammen med melet.

Steg 3: Tilsett mesteparten av melet, salt og eventuelt tørrgjær, og elt deigen til den blir smidig og jevn, slik at den slipper bollen.

Steg 4: Dekk bakebollen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle, og la deigen heve til dobbel størrelse.

Steg 5: Sett ovnen på 220 grader og dekk et stekebrett med bakepapir.

Steg 6: Dryss mel på bordet og ta deigen ut av bakebollen. Elt deigen godt og del den i tre like store deler. Trill dem til pølser, ca 20 cm lange.Steg 7: Fest de tre pølsene sammen i den ene enden, for deretter å lage en flette. Fest i den andre enden også når fletten er ferdig.

Steg 8: Legg fletteloffen på et stekebrett og la etterheve under plast eller et rent kjøkkenhåndkle til du kan se at gropen til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.

Steg 9: Knekk egget til pensling og visp det lett sammen med en gaffel. Bruk en kakepensel til å pensle loffen med egget, og dryss valmuefrø på toppen.

Steg 10: Stek fletteloffen midt i ovnen til den er gyllen, ca 20 min. Avkjøl på rist.Håper det smaker!

  • Dato:11.09.2016
  • Klokken:17:37
  • Kategori:
  • Blogg
  • Kommentarer: 1

Én kommentar

lisarorvik

Dato: 11.09.2016 Klokken: 18:25

Dette så kjempe godt ut :) (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)

Skriv en ny kommentar

hits